Gradnja Naučno-tehnološkog parka počinje polovinom jula

17:06:00 09.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Danas je potpisan ugovor za II fazu izgradnje Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu, koji bi trebalo da počne da se pravi prvom polovinom jula.

U pitanju je zgrada od 29.000m2 od čega će 10.000m2 biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka (FTN), a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta i koje će zaposliti još oko 3.000 novih inženjera.

Gradnja Naučno-tehnološkog parka počinje polovinom julaPotpisivanje ugovora

Prof. dr Rade Doroslovački, dekan FTN-a, kaže da je izgradnja ovog objekta izuzetno značajna jer će doprineti zapošljavanju novih profesora i asistenata, ali i obrazovanju još inženjera u IT sektoru koji su potrebni tržištu.

Gradonačelnik Miloš Vučević čestitao je potpisnicima na velikom poslu koji su ugovorili i rekao da je to jedna od najvećih investicija u Novom Sadu u poslednjih desetak godina, koja je vredna oko 12,6 miliona evra. On se nada da će ugovoreni rokovi biti ispoštovani i da će zgrada biti gotova polovinom 2018. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1011.5 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?