Gradnja Sentandrejskog bulevara za petnaestak dana

16:06:00 23.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja Sentandrejskog bulevara, u delu od kružne raskrsnice s Primorskom do Velebitske ulice, trebalo bi da počne za petnaestak dana.

Gradnja Sentandrejskog bulevara za petnaestak dana


Iako se još uvek ne zna tačan datum početka radova, kao ni to da li će saobraćaj u toku proširenja tog dela puta biti izmenjen, i kako, ugovorom je određeno da posao mora da bude završen u roku od 210 dana, stoga se očekuje da Novi Sad dobije novi bulevar početkom 2019. godine, piše Dnevnik.

Sentandrejski put će biti proširen i u toj ulici će biti izgrađena nova saobraćajnica bulevarskog tipa s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem. Planirano je da se izgrade dve kolovozne trake široke po sedam metara i dugačke oko 1,3 kilometar. Osim kolovoza, na obe strane biće postavljene pešačke i jednostrane biciklističke staze namenjene dvosmernom saobraćaju. Biće rekonstruisan i deo vodovodne i kanalizacione mreže uz izgradnju kućnih priključaka, a predviđeno je i postavljanje parking-mesta, gde prostorna ograničenja to dozvole. Pre nego što radovi krenu, moraće da se izgradi vodovodna mreža u tom delu Klise.

Izgradnja novog bulevara deo je projekta koje zajednički finansiraju Grad Novi Sad, AP Vojvodina i JP „Putevi Srbije”. Trenutno se rekonstruiše i Sentandrejski most, a projektuje se i „blizanački” most, koji će, uz novu saobraćajnicu, proširiti put i olakšati kretanje vozila tim delom grada.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?