Gradnja veletržnice moguća od sledeće godine

09:07:00 04.07.2018, Komentara: 2

Novi Sad - Gradnja veletržnice, koja bi zamenila dosadašnju Kvantašku pijacu, a čija lokacija za sada nije poznata, mogla bi da počne sledeće godine, piše 021.rs.

Gradnja veletržnice moguća od sledeće godinefoto:nstrznica.co.rs

Direktor JKP "Tržnica" Dušan Bajić rekao je da bi veletržnica trebalo da ima od sedam do 10 hektara i dobru saobraćajnu povezanost prvenstveno za kamionski saobraćaj, ali i da ne bude previše udaljena od urbane zone, pošto su glavni kupci uglavnom manje radnje. Njenu lokaciju odrediće urbanisti.

On objašnjava da o gradnji veletržnice, čija procenjena vrednost ide od oko 10 miliona evra, konačnu odluku donosi gradska uprava, jer treba da se vidi hoće li ona biti u sastavu "Tržnice", sestra firma "Tržnice" ili možda samostalno preduzeće.

- Procenjujemo da bi preduzeće sa sopstvenim sredstvima moglo da finansira četvrtinu troškova gradnje i uređenja veletržnice, dok bi četvrtina bila obezbeđena preko kredita na 7-8 godina uz grejs period od 2-3 godine, što je moguće. Ostatak od 50 odsto obezbedio bi Grad. Ovo su grube procene i tek nakon što se napravi projekat, znaće se troškovi i udeo finansiranja - objasnio je Bajić za 021.rs.

Prvo bi se uredili prostori za prodaju iz kamiona i prodaju konditorskih proizvoda, što se već obavlja i na Kvantaškoj pijaci, a u drugoj ili trećoj fazi usledila bi gradnja hladnjače i upravne zgrade. Bajićeva procena j da bi se moglo očekivati da popularni "Kvantaš" bude iseljen za tri do pet godina.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

željko

pa napravite pored distribucionog centra Univereksporta na Zrenjaninskom putu blizu auto puta


Novosadjanka

Gradu bi bilo pametnije da uloži novac u bolnice i domove zdravlja. Higijena u svim navedenim objektima katastrofa, a Grad gradi spomenike i kvantaše. Sramota. Još i parkinge ispred naplaćuje, pa tako u Sremskoj Kamenici pacijenti i pratnja se parkiraju u mulju i blatu, ogradili i sjurili rampu uz pripadajući naplatni montažni objekat. Sramote nad sramotama.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?