Gradonačelnik i načelnici uprava jednom mesečno sa predstavnicima mladih

13:06:00 22.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Gradonačelnik i načelnici gradskih uprava jednom mesečno u naredne tri godine sastajaće se sa 20 mladih predstavnika različitih nevladinih organizacija. Na tim sastancima biće reči o problemima sa kojima se suočavaju mladi u Novom Sadu i njihovim potrebama. Sastanci su deo projekta „Gradonačelnik otvara vrata – Uključimo se!”, a njegov nosilac je humanitarno-ekološka organizacija „Čepom do osmeha”, u okviru inicijative OPENS 2019.

Gradonačelnik i načelnici uprava jednom mesečno sa predstavnicima mladih


– Dobre ideje mladih, njihova energija, koja nedostaje javnoj upravi, i kvalitet koji nose sa sobom, mi smo, kao Grad, upotpunili podrškom da bismo ostvarili viziju vezanu za Omladinsku prestinicu Evrope 2019. godine – istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Miloš Vučević.

- Vrata Gradske kuće za mlade su odavno otvorena, i to širom. Trebalo je samo biti strpljiv i uvažiti ljude koji imaju ideje, a nije mi jasno zašto ranije njihove inicijative nisu nailazile na ta otvorena vrata. Očekuje me čitav niz sastanaka vezanih za tu akciju i veoma mi je drago što ću imati priliku da razgovaram s predstavnicima nevladinog sektora jer svaki takav susret iskoristim da naučim nešto novo od tih mladih ljudi i da uvidim šta treba ispraviti – dodao je on.

Kroz novi projekat, Udruženje „Čepom do osmeha” dobilo je zadatak da ojača veze između nevladinog sektora i predstavnika gradskih uprava, a projekat prepoznaje mlade kao partnere državnom organu.

– Nastojimo da osnažimo omladinu da ostane u našem gradu i da zajedno nađemo rešenja za sve izazove – objasnila je predsednica Udruženja „Čepom do osmeha” Vanja Petković.

Kako piše Dnevnik, Vučević je rekao i da ga obraduje inicijativa kad građani ne pišu peticije protiv, nego izađu sa idejom da se nešto uradi. Takav je slučaj i sa predlogom šestogodišnjeg Simona Nikovića da se napravi Bejblejd arena. Kako je rekao, nada se da će se sledeće nedelje susresti s njim, kao i da su već neke kompanije zainteresovane za finansiranje tog projekta.

Izvor: novisad.com, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?