Gradonačelnik najavio vakcinaciju u svim tržnim centrima u Novom Sadu

13:05:00 01.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će posle praznika krenuti vakcinacija po tržnim centrima, jer „ne može Novi Sad da zaostaje za bilo kojim gradom u vakcinaciji“.

Gradonačelnik najavio vakcinaciju u svim tržnim centrima u Novom Sadu


- Vakcinisaćemo i u tržnim centrima, u svim tržnim centrima u gradu, posle praznika krećemo sa tim. Brendiraćemo i jedan GSP autobus, da se krećemo po celom Novom Sadu, samo da vakcinišemo što više stanovništva. Nastavljamo i vakcinaciju po prigradskim mestima - rekao je on gostujući na RTV-u.

On je naveo da „ovih dana brojevi nisu loši“, da je 20 odsto manje obolelih nego prošle nedelje i da je to dobar trend, ali da želi da ti brojevi padaju još brže. Prema njegovim rečima, oko 125.000 Novosađana je primilo barem jednu dozu vakcine, a od toga je 84.000 potpuno vakcinisano.

- Četrdeset odsto punoletnog stanovništva grada je primilo bar jednu dozu. Mnogo je važno da nastavimo dalje i dobar znak su redovi ovih dana ispred Sajma. Mnogo je bitno da ubrzamo sad vakcinaciju, grad čuva i male opštine u okruženju, a čekaju nas festivali i razni događaji - naveo je Vučević.

Kako je rekao, kasni sa vakcinacijom populacija od 50 do 59 godina.

- Neverovatno mi je da naši sugrađani u tom godištu budu u manjem broju vakcinisani od Novosađana starih između 40 i 49 godina, 46 prema 41 odsto. Taj podatak ne mogu da razumem. Ne mogu da verujem da ne koristimo ovu priliku, da nam dolaze stranci da se vakcinišu, a da mi čekamo - izjavio je Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 6 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?