Gradonačelnik naložio GSP-u da vrati redukovane polaske

16:04:00 12.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađani će, čini se, uskoro ponovo imati veći broj autobusa. Naime, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić doneo je Zaključak kojim se nalaže direktoru Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“ da, hitno i bez odlaganja, preduzme aktivnosti u cilju saobraćanja gradskih i prigradskih autobusa po zimskom redu vožnje.

Gradonačelnik naložio GSP-u da vrati redukovane polaske


- Taj raspored je važio do 31. marta 2023. godine, a potrebno je da autobusi saobraćaju po navedenom redu vožnje sve do uvođenja letnjeg reda vožnje - navedeno je u saopštenju dostavljenog medijima iz Gradske kuće.

Gradonačelnik je ranije danas i najavio da će doneti ovakvu odluku zbog velikog broja pritužbi građana na funkcionisanje javnog prevoza od 1. aprila, odnosno nakon redukcija. Đurić će tražiti i reviziju reda vožnje jer, na primer, u jutarnjim satima saobraćaju dupli autobusi iz Sremskih Karlovaca koji nemaju putnike i koji bi bili bolji u upotrebi na drugim linijama.

- Ja pitam zaposlene koji se voze autobusom, neki dolaze sa Klise, iz Futoga, Veternika i dolazim i ja do saznanja da nije sve baš tako sjajno, da ne funkcioniše baš kako meni govore (iz preduzeća). Ipak je stanje na terenu malo drugačije i ne idu autobusi za Klisu baš na pola sata, već idu na sat vremena - navodi gradonačelnik.

On je u izjavi za 021.rs rekao da je stekao utisak da zaposleni u Gradskom saobraćajnom preduzeću ne prate dobro situaciju unutar sopstvene firme, te da očekuje i da rukovodstvo bolje procenjuje potrebe Novosađana koji koriste usluge GSP.


Izvor: NoviSad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?