Gradonačelnik očekuje da se građani predomisle oko zamerki na Limanski park i privatnih garaža

17:09:00 27.09.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Gradonačelnik Miloš Vučević očekuje da građani koji se protive gradnji garaža u Ulici Bate Brkića, poslastičarnici u Limanskom parku i garaži u Kosovskoj, promene svoje mišljenje. On je reagujući na primedbe koje su prethodnih nedelja stizale od građana na razne planove, ponovio svoj ranije iznet stav da se u delu peticija krije politički uticaj, a i dodao da se ne može biti protiv svega što se predlaže i da Novi Sad mora da se razvija, piše 021.

Gradonačelnik očekuje da se građani predomisle oko zamerki na Limanski park i privatnih garaža


Vučević je govoreći o Limanskom parku i planu koji je sada na javnom uvidu negirao da se nastavlja uništavanje parka i smanjuje zelenilo i da će se povećati procenat betona, nego da će biti suprotno i da će biti za 35 odsto više stabala nego sada. Gradonačelnik kaže da u svetskim gradovima postoje poslastičarnice u parku i dodao još da bi lično podržao predlog da se doda i javni toalet što pojedinci navode kao mnogo potrebnije za park umesto ugostiteljskog objekta.

- Neće biti ćevabdžinica, buregdžinica, diskoteka ili noćni klub. To će biti mesto gde će mama i tata, baba i deda ili prijatelji koji se nađu, da sednu i popiju kafu i pojedu kolač. Mislim da će da bude WC u okviru objekta, a da smo doneli WC kućicu žalili bi se na to da naružavamo park. Evo sada i javno kažem podržaću to da se urbanisti pozabave temom javnog toaleta u parku - kaže Vučević.

Govoreći o peticiji više od 300 stanovnika Bate Brkića koji su se pobunili jer je iznenada odlučeno da se tu gradi pet ukopanih garaža, od kojih su četiri predviđene da se daju koncesionaru na 43 godine, gradonačelnik je izjavio da to nije iznenada ubačeno u planove, nego da je to urađeno, jer su čuli žalbe građana iz tog dela grada da nemaju mesta za parkiranje. On je dodao i da ovakve primedbe i peticije teraju investitore i da nije siguran da će se sada neko i javiti, ali i da očekuje da se građani predomisle kada porazgovaraju sa predstavnicima lokalne vlasti.

- Neka prvo čuju šta je ideja Grada, da čuju šta je plan Grada, možda promene mišljenje. Ja mislim da će promeniti mišljenje, ko god da je dobronameran, ko god tamo živi i ko nije došao zbog dnevne politike, kada čuje kakav je koncept, mislim da će promeniti mišljenje. Mada, sada nisam siguran da će se neko javiti na koncesiju sa ovakvom kampanjom - kaže gradonačelnik.

On se osvrnuo i na primedbe građana na plan dela Podbare i naveo da je naložio urbanistima da razmotre primedbe građana na gradnju garaže u Kosovskoj ulici, da ona ne bude u visini petosprantice, nego da se ide u podzmne nivoe.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

N.V

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Vise je stvarno dosta ova vlast čim neko ima drugačije mišljenje to karakterise kao politiku.Neka se malo okrenu oko sebe i meka otvore oci neka vide mašta nam Lici grad.Dunavski park zapušten i uništen.Grad prljav izpovracan i zapisan!Strasno!!!Zgrada radničkog univerziteta još uvek sablasno stoji u sred centra.Ali vazno da smo dobili oni ružnu zgradu Pupomovu palTu,pa Aleksandrovu zgradu na Bulevaru i onaj grozan hotel crntar.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?