Gradonačelnik: Proveravamo koliko bi koštalo da Grad plaća privatno obezbeđenje

16:05:00 05.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je danas da je Grad preventivno delovao u borbi protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama. Kako piše 021.rs, Đurić je pred sednicu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama koja je za hitno zakazana zbog masovnog ubistva u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“, naveo da je cilj hitne sednice da ustanove šta je do sada urađeno u Novom Sadu, kao i šta može dodatno da se uradi kako bi se predupredili ovakvi slučajevi.

Gradonačelnik: Proveravamo koliko bi koštalo da Grad plaća privatno obezbeđenje

- Mi, kao Grad, preventivno smo delovali i ranijih godina u okviru Koordinacionog tela. U svih 39 osnovnih škola sprovedena je obuka pedagoško-psiholoških službi, kao i sekretara, direktora i predstavnika đačkog parlamenta sa temom kako da postupaju u situacijama nasilja, koja su ovlašćenja zaposlenih, a i kada se uključuje policija u takvim situacijama - rekao je Đurić i dodao da ovog meseca počinje obuka i u 16 srednjih škola na teritoriji grada.

Takođe, od početka nove školske godine, u septembru, zainteresovani roditelji će prolaziti istu obuku.

Podsetio je da je uveden SOS telefon na koji može da se zove Koordinaciono telo u slučajevima nasilja. Izneo je podatak da je bilo više od 100 poziva na taj broj u poslednjih godinu dana.

Na pitanje 021.rs da li se nakon tragedije u Beogradu razmišlja o tome da grad napokon preuzme na sebe obavezu plaćanja privatnog obezbeđenja u školama, Đurić odgovara da će razmisliti.

- Videćemo danas šta ćemo odlučiti. Koliko znam nismo u obavezi, Saveti roditelja su unajmljivali obezbeđenje. Naložio sam službi da vide koliko bi to koštalo u svim školama u Novom Sadu. Razmišljamo i o tome - naveo je.

Đurić je izjavio saučešće porodicama poginulih u školi, ali i u sinoćnom masovnom ubistvu u okolini Mladenovca. Istakao je da se nada da će se svi povređeni vratiti uskoro u svoje škole i na svoja radna mesta i svojim porodicama.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
15°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1009.0 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?