Gradonačelnik tvrdi da Grad nije naredio krečenje Remedovog murala

10:03:00 28.03.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tvrdi da Grad Novi Sad nije naredio da se prekreči mural francuskog umetnika Remeda, a u organizovanju protesta protiv toga vidi političku pozadinu.

Gradonačelnik tvrdi da Grad nije naredio krečenje Remedovog muralafoto: oradio.rs

"Pravite protest svaki dan ako treba, nemam ja ništa protiv toga, samo ne znam kakve veze imaju ljudi koji su se pojavljivali na tim protestima sa tim događajem", rekao je Vučević za O radio Radio-televizije Vojvodine i dodao da "pojedinci u svemu vide zlonamernost", pa i u krečenju murala.

Izrazio je nadu da će uskoro biti otkriveno ko je prekrečio mural.

"Grad nije dao nalog niti je Grad dopustio bilo kome to da radi, odgovorno stojim ispred toga", kazao je Vučević i najavio da će Grad uskoro raspisati konkurs za nove murale. Takođe je, za O radio, dodao da se zalaže da poznati "kural" ostane što duže na zidu, jer kako kaže to treba da bude "slika i prilika Novog Sada".

Podsetimo, mural je prekrečen u četvrtak, 16. marta, i do danas se ne zna ko je to uradio, Građani su primetili trojicu radnika, koji na sebi nisu imali oznake bilo kog preduzeća, i koji su mural prekrečili za manje od sat vremena.

Na mestu nekadašnjeg murala nepoznati počinioci su dva puta nacrtali veliki muški polni organ, koji je zatim bio prekrečen. Potom su nepoznati počinioci nacrtali veliki stilizovani muški polni organ, koji i danas stoji na tom zidu.

Pojedini mediji spekulisali su da iza uklanjanja umetničkog murala stoji bački episkop Srpske pravoslavne crkve Irinej.

Izvor: Beta


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Mila

, *.dynamic.sbb.rs

Kako je moguće da niko nije reagovao dok se to prekrečavalo?? Pa nije neko to prekrečio za 10 sekundi pa da niko nije video? Ajd da probamo da prekrečimo bilo šta negde u gradu, odmah bi došla policija. Ovako, gradska vlada može da priča šta hoće, po ugledu na vođu, znamo da lažu.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?