Gradovi Evrope, planine u Srbiji, autobusi iznenađenja...

19:12:00 02.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Ako se još niste odlučili kako i gde ćete provesti novogodišnju noć, možda je vreme dapočnete da razmišljate o tome.

Gradovi Evrope, planine u Srbiji, autobusi iznenađenja...


Dnevnik piše da su u agencijama u Novom Sadu najtraženije evropske metropole, kao i naši ski-centri, poput Kopaonika, Stare planine, Divčibara i Zlatibora, ali i tradicionalne svečane proslave u hotelima, dok je interesovanje da se najluđa noć provede u tropskim krajevima izuzetno malo.

Kao i proteklih godina, najpopularnije destinacije su Beč, Budimpešta, Rim, ali aranžmani se rezervišu tek desetak dana pre puta. Na cenu utiču način prevoza, kvalitet smeštaja i broj provedenih dana. Tako za petodnevni provod u Beču, s dva noćenja, treba izdvojiti oko 140 evra, u Pragu za tri noćenja 130, a apartman u Budimpešti košta oko 120 evra. U tu cenu uračunati su prevoz i smeštaj na bazi polupansiona. Italija je nešto jeftiija, pa se šestodnevno putovanje može naći za 200 evra. Naravno, za one mlađe ili više avanturiste, aranžmani se mogu naći i za 30-40 evra, ali to ne uključuje noćenje.

Agencije nude i obilazak vojvođanskih mesta kao što su Sremski Karlovci, Srbobran, Sombor i Subotica. Druge, pak, turističke agencije u ponudi imaju i reprizu Nove godine uz svinjokolj s pripremom čvaraka, kobasica i roštilja.

Poslednjih godina su popularni i „autobusi izneneđenja“ Putovanja se organizuju, uglavnom, po manje ili više poznatim destinacijama u Srbiji, ali ih putnik sazna tek kada stigne na odrednicu. Za ovakvo zadovoljstvo, koje traje tri dana, treba izdvojiti 19.000 dinara.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1010.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?