Gradska biblioteka u Novom Sadu nudi nove internet sadržaje

13:05:00 03.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Gradska biblioteka u Novom Sadu nudi svojim korisnicima da sve naslove koje žele, mogu pretražiti putem sajta biblioteke gbns.rs.

Gradska biblioteka u Novom Sadu nudi nove internet sadržaje

Foto: Gradska biblioteka (Facebook)


Na sajtu se nalaze sve informacije o radu i postojanju biblioteke. Za pitanja i savete moguće je obratiti se bibliotekarima lično, putem mejla, telefona, servisa „Pitajte bibliotekara“ ili Fejsbuk stranice „Gradska biblioteka u Novom Sadu“, a odgovori se mogu pronaći u opciji „Često postavljana pitanja“.

Na početnoj stranici sajta dostupan je elektronski katalog za pretragu knjiga, koji je dobio nov izgled, ali i nove funkcije.

Dostupno je i istovremeno pretraživanje fondova svih biblioteka u Srbiji koje koriste sistem BISIS. Za sam naslov koji vam je potreban dobićete informacije u kom ogranku se nalazi primerak, kao i da li je trenutno slobodan za izdavanje.

Novina je i mogućnost otvaranja veb-naloga koji doprinosi personalizaciji pretraživanja, a dostupna je članovima biblioteke. Za otvaranje veb-naloga je dovoljno da se obratite bibliotekaru i date mejl adresu na koju će vam biti poslat aktivacioni mejl. U izradi je i mogućnost rezervacije naslova preko veb-naloga.



Izvor: RTV, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?