Gradska kuća: Stanje u gradu pod kontrolom bez obzira na sneg

17:01:00 03.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nakon prvih padavina u Novom Sadu stanje u gradu je pod kontrolom, javna preduzeća su delovala i preventivno, a Zimska služba adekvatno funkcioniše, kako na sremskoj srani grada tako i na svim glavnim saobraćajnicama, saopšteno je danas iz Gradske kuće.

Gradska kuća: Stanje u gradu pod kontrolom bez obzira na sneg

Prvo su tretirane saobraćajnice prvog prioriteta, a potom i drugog, a od jutros je na ulicama više od 20 ekipa koje vozilima sa posipačima posipaju so.

Mostovi su tretirani tokom cele noći tečnim rastvorom, a saobraćajnice su tretirane putnom solju. Tokom noći je bilo angažovano ukupno 32 radnika, 21 vozilo i tri građevinske mašine JKP „Put“. Potrošeno je 347,4 tona soli, 3000 litara magezijum-hlorida i 3000 litara natrijum-hlorida. U jutarnjim časovima ekipe JKP „Put“ su nastavile sa intervencijama na prvom prioritetu po maršutama, a po završetku prvog prioriteta počeće da se čiste saobraćajniće drugog prioriteta.

JKP „Gradsko zelenilo“ je tokom noći intervenisalo sa sedam radnih jedinica, 11 kamiona , tri građevinske mašine, što ukupno iznosi 90 radnika. Čišćene su površine na autobuskim stajalištima i keju, a tom prilikom je utrošeno osam tona putne soli. JKP „Čistoća“ je tokom noći intervenisala po programu Zimske službe sa 4 traktora, 4 kamiona i tom prilikom potrošila 22 tone putne soli. Takođe, oko 5 časova, ovo preduzeće je sa 117 radnika očistilo površine na pešačkim prelazima i tom prilikom utrošeno je 18 tona putne soli.

JKP “Parking servis“ je danas posle 16 sati počelo sa čišćenjem parkinga, dok JGSP "Novi Sad" nije imalo zastoja na bus linijama, i za sada nije bilo primedbi na rad Zimske službe.

S obzirom na to da se padavine očekuju i narednih dana, u Gradskoj kući apeluju na sve sugrađane da redovnim čišćenjem prostora ispred svojih stambenih zgrada i poslovnih objekata doprinesu bezbednosti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?