"Gradska srebrnina" prodata za 3,7 milijardi dinara

17:04:00 20.04.2016, Komentara: 2

Novi Sad - Parcela pored Spensa, veličine 32.948 kvadrata, prodata je danas firmi "Nepi real estate project one" iz Novog Beograda, po ceni od 3.774.000.000 dinara, što je najviša cena po kojoj je ikada prodat jedan plac u Novom Sadu.

"Gradska srebrnina" prodata za 3,7 milijardi dinara

Drugi ponuđač, "Shopping Center IV" D.O.O. Beograd, odustao je na nižoj ceni nakon pola sata licitiranja u Zavodu za izgradnju grada. Inače, početna cena je bila 2,5 milijarde dinara.

Nemanja Savčić, menadžer "Nepi real", rekao je da je još rano da govore o samom objektu koji će biti sagrađen, ali da zemljište svakako nije kupljeno da bi se nekome preprodalo, već da bi na njemu bio sagrađen tržni centar.

- Prepoznali smo potencijal i želja je da se što pre krene sa realizacijom. Ipak, biće potrebno više meseci da se napravi projekat i dobiju sve potrebne dozvole za gradnju - rekao je Savčić.

U medijima se navodi da će biti sagrađen poslovni objekat, u osnovi tržni centar, do visine od pet spratova, ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od susednog Spensa, koji ima 85.091 kvadrata.

Inače, firma "Nepi real estate project one" osnovana je kao ćerka firma južnoafričkog fonda "Nepi", koji je bavi izgradnjom i upravljanjem šoping centrima u brojnim zemljama. "Nepi" je već vlasnik šoping centra Kragujevac plaze, a sada će doći i u Novi Sad.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Medic rade

, *.dynamic.kdsinter.net

Kad se taj centar izgradi spens ce propasti


stefanFuji19

, *.uns.ac.rs

protiv ovoga sam, novosađani trebaju nešto da urade povodom ovoga, ako se već išta i može uraditi sada... jbt koja je to svest brate mili, koji su to "milioni", nemoš taj deo novog sada pretvoriti u tržni centar nikako!!!!!!! sramota brate, sramota, zamisli samo kako će to ružno izgledati, kako hladno i kapitalistički... kako će taj deo novog sada izgubiti svoju draž kada nestane ta zelena površina sa terenima, kako će to biti jedan veliki poraz novog sada, a pobeda sistema i kapitalističkog poretka nad narodom.... ko će kupovati u tom tržnom centru, novi sad ih ima već sasvim dovoljno, i kome još treba još jedan tržni centar između merkatora i spensa, novom sadu trebaju veće plate na svim ovom radnim mestima, a ne novi tržni centri i nova radna mesta za nove robove koji će raditi po buticima, supermarketima itd za 20 i kusur hiljada din
.......strašno brate, jesam se razočarao


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?