Gradska vlast obećala rukovodstvu „Lira“ da će im pomoći da nađu najbolje kadrove na tržištu rada

16:05:00 31.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Predstavnici gradske vlasti sastali su se sa direktorom fabrike „Lir“ Sašom Vodovarom i njegovim saradnicima. Kako je saopšteno iz Gradske kuće, gradsku vlast su predstavljali zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, član Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović i šef Kabineta gradonačelnika Žarko Mićin.

Gradska vlast obećala rukovodstvu „Lira“ da će im pomoći da nađu najbolje kadrove na tržištu rada

foto: Grad Novi Sad

- Sa predstavnicima fabrike, delegacija Grada Novog Sada diskutovala je o aktuelnim privrednim kretanjima, ali i o izazovima sa kojima se automobilska industrija susreće u današnje vreme. Tom prilikom je istaknuto da je Grad Novi Sad spreman na unapređenje i poboljšanje saradnje sa menadžmentom fabrike, te da će im pomoći da pronađu najbolje kadrove na tržištu rada. Predstavnici fabrike „Lir“ su izrazili čvrsto uverenje da će i u ovom izazovnom momentu za automobilsku industriju nastaviti sa proizvodnjom, naglasivši da planiraju i dodatna ulaganja u opremu - navedeno je u saopštenju.

Drugi detalji dogovoreni na sastanku nisu saopšteni.

Istaknuto je da „Lir“ danas zapošljava 2.400 radnika i time je jedan od najznačajnih poslodavaca u Novom Sadu.

Podsetimo da je pre dva meseca menadžment kompanije obavestio zaposlene da je firma u problemima zbog ukrajinske krize, te da je moguć prekid rada. Nakon toga nije bilo nikakvih zvaničnih informacija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?