Gradske službe u pripravnosti zbog najavljenog toplotnog talasa

16:07:00 08.07.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog najavljenog toplotnog talasa koji će zahvatiti i Novi Sad, gradonačelnik Milan Đurić naložio je relevantnim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti, te da u slučaju potrebe brzo reaguju.

Gradske službe u pripravnosti zbog najavljenog toplotnog talasa


Kako je saopšteno iz Gradske kuće, gradonačelnik je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.

Naime, Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje na izražen toplotni talas na području Srbije koji će usloviti maksimalne temperature, posebno od 10. do 14. jula, kada će temperatura biti od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.

– S obzirom na najavljeni toplotni talas, iz Grada Novog Sada pozivaju građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu – navedeno je u saopštenju.

Podsećaju da je JKP „Vodovod i kanalizacija“ postavilo cisterne sa pijaćom vodom na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand.

Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da se poštuju sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom za vreme velikih vrućina, te da se maksimalno zaštite radnici.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?