Gradski prevoznik kupuje 50 novih autobusa

10:07:00 15.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - GSP "Novi Sad" planira da kupi 30 solo i 20 zglobnih vozila sa ugrađenim motorima s pogonom na komprimovani prirodan gas (CNG).

U pitanju su vozila za gradski saobraćaj, koja JGSP nabavlja putem tendera koji je otvoren do 8. avgusta. Za javnu nabavku izdvojeno je oko 1,5 milijarda dinara sa PDV-om, a kriterijum za dodelu ugovora o kupovini je najniža cena, ali i rok isporuke.

Gradski prevoznik kupuje 50 novih autobusafoto: gspns.rs

Zahteva se da sva vozila imaju uređaje za grejanje, odnosno hlađenje, ali i ugrađene Wi-Fi rutere za besplatan internet uz mogućnost povezivanja 30 putnika istovremeno. Svaki autobus treba da bude opremljen video nadzorom koji će neprekidno snimati unutrašnjost vozila, uz mogućnost snimanja zvuka u delu u i oko vozačke kabine.

Solo autobusi moraju da imaju minimum 30 mesta za sedenje, odnosno 28 putničkih, jedno za smeštaj kolica osoba sa invaliditetom i jedno za vozača. U prednjem delu autobusa treba da budu ugrađena dva jednoiposeda za majku i dete, a kapacitet autobusa treba da je takav da može da primi najmanje 90 putnika.

Zglobni autobusi treba da imaju minimum 38 mesta za sedenje, odnosno, 36 putničkih, jedno za smeštanje kolica osoba sa invaliditetom i jedno vozačko mesto. I oni će imati ugrađen jednoiposed u prednjem delu za majku i dete, a moći će da prime najmanje 150 putnika.

Podsetimo, JGSP je nedavno potpisao ugovore o kupovini novih osam midi autobusa s pogonom na CNG, ali i 13 solo autobusa na prirodan gas, te se nezvanično očekuje da se sugrađani u njima prevoze već na jesen. Kako je ranije najavljeno, do kraja 2019. godine JGSP je imao u planu da vozni park popuni sa 41 novim vozilom, naredne sa 30, a 2021. sa još deset.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?