"Gradsko zelenilo" će posaditi 10.000 stabala, sledi i borba protiv vandala

14:04:00 19.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Ukupno 10.000 stabala biće posađeno u Novom Sadu u naredne dve godine, rekao je za "Dnevnik" savetnik direktora za medije "Gradskog zelenila" Ivan Nožinić, ali kako napominje, ta stabla je potrebno sačuvati i zaštiti od vandala.

"Gradsko zelenilo" će posaditi 10.000 stabala, sledi i borba protiv vandala

Nožinić tvrdi da se "Gradsko zelenilo" svakodnevno susreće sa slučajevima namernog uništavanja zelenih površina od strane jednog dela nesavesnih građana.

"Najčešće su u pitanju mlada, novozasađena stabla ili parkiranje na zelenim površinama. Imali smo i na desetine slučajeva uništavanja zalivnih sistema, posebno na Bulevaru Evrope, kao i parkovskog mobilijara. Šteta na godišnjem nivou meri se milionima dinara, dok počinioci vrlo retko budu otkriveni", kazao je Ivan Nožinić.

Za otkrivanje i kažnjavanje vandala zadužena je Komunalna policija, sa kojom, kako kaže, "Gradsko zelenilo" odlično sarađuje, napominjući da su u najrazvijenijim zemljama Evrope i sveta upravo visokim kaznama i striktnim poštovanjem zakona i propisa skoro da potpuno iskorenjene ovakve pojave.

Nožinić je pozvao građane da se, ukoliko primete uništavanje stelenih površina, u što kraćem roku obrate Komunalnoj policiji i prijave slučajeve uništavanja zajedničke imovine Novosađana.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?