Grejna sezona u Novom Sadu počinje u ponedeljak, u nedelju tople probe

16:10:00 12.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska toplana će u nedelju, 15. oktobra izvršiti tople probe sistema, a od ponedeljka, 16. oktobra početi sa redovnom isporukom toplotne energije za grejanje, u skladu sa režimom rada i spoljašnjom temperaturom. Ovakav sistem je u skladu sa će u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sistema Grada Novog Sada.

Grejna sezona u Novom Sadu počinje u ponedeljak, u nedelju tople probe


Uslov za grejnu sezonu je da je temperatura tri dana za redom posle 21 čas ispod 12 stepeni.

Obilazeći toplanu „Istok“, zajedno sa direktorom JKP „Novosadska toplana“ Nenadom Barcem, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je naveo da je sve spremno za početak grejne sezone.

Grejna sezona u Novom Sadu počinje u ponedeljak, u nedelju tople probe


Đurić je naveo da je toplana „Istok“ rekonstruisana u periodu 2015-2018, te da snabdeva toplotnom energijom centar Novog Sada (Podbara, Rotkvarija i Stari grad).

U poslednjih deset godina u sistem daljinskog grejanja Novog Sada investirano je ukupno preko 85 miliona evra. Novosadska toplana greje 112.000 stanova i poslovnih prostora, odnosno snabdeva toplotnom energijom 76% objekata u gradu, a toplotni izvori Novosadske toplane primer su modernizovanih, potpuno automatizovanih i na najvišem nivou digitalizovanih postrojenja za proizvodnju toplote, istakao je gradonačelnik. Prema njegovim rečima, Novi Sad ima jedan od najmodernijih i nejefikasnijih sistema daljinskog grejanja u Evropi sa ukupnom efikasnošću od 89% (prosek efikasnosti u EU je 84,6%).

Grejna sezona u Novom Sadu počinje u ponedeljak, u nedelju tople probe


- U planu je sprovođenje Startegije razvoja sistema daljinskog grejanja do 2030. godine i dalji razvoj sistema – izgradnja novih toplana na Majevici i Mišeluku. U narednih nekoliko dana očekuje se potpisivanje ugovora za izvođenje radova na izgradnji nove toplane Majevica, vredonost investicije je 9,2 miliona evra, a završetak radova planiran je za oktobar 2025. godine - rekao je Đurić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1011.5 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?