Groblje za kućne ljubimce imaće i centar za kremiranje

16:12:00 07.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Buduće groblje za kućne ljubimce u Novom Sadu, koje je planirano pored prihvatilišta „Zoohigijene“ na Putu šajkaškog odreda bb, imaće i centar za kremiranje ljubimaca, s više opcija za odlaganje pepela. Direktno sahranjivanje neće biti moguće.

Groblje za kućne ljubimce imaće i centar za kremiranje


„Zoohigijena“ upravo traži projektanta budućeg groblja, koje će u okviru kompleksa imati spalionicu sa kolskim pristupom.

Vlasnici uginulih ljubimaca moći će da pospu pepeo na zajednički uređen prostor za posipanje pepela, da zakupe grobno mesto za izradu spomenika, kao i prostor rozarijuma gde bi se urna pohranjivala u polje koje bi imalo sadnicu ruže ili druge cvetne biljke (ili kolumbarijuma, gde bi se urne pohranjivale u otvore u zidu, preko kojih bi išla pločica).

Predviđa se i mogućnost da vlasnici odnesu urnu kući.

Posetioci groblja imaće na raspolaganju parking i uređene prilaze, a ceo kompleks imaće upravne prostorije, toalete, čajnu kuhinju itd.

Više detalja biće poznato nakon 13. decembra, odnosno kad na tenderu bude odabran projektant za definisanje svih ovih zahteva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?