Grupne pripreme za malu maturu

14:02:00 05.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Osmaci iz Novog Sada i Futoga i ove godine imaju priliku da ih studenti, budući prosvetari, pripremaju za polaganje male mature.

Grupne pripreme za malu maturu

Tu akciju već petu sezonu organizuje Udruženje „Veseli voz” iz Futoga, po principu roditeljskih članarina do 1.000 dinara mesečno. U zamenu, osmaci će od marta, svakog vikenda, moći da pohađaju časove srpskog, matematike, fizike i hemije, koje će im, sve do završnog ispita u junu, držati studenti, koji se pripremaju za poziv nastavnika upravo nekog od tih predmeta.

- Tim novcem, osim potrošnog materijala, kao što su flomasteri, ili osveženja, plaćamo autobuske karte studentima koji bez ikakve nadoknade dolaze da pripremaju decu jer ne možemo još i tih 130 dinara, odnosno 270 do Futoga i nazad, da im izbijemo iz džepa. Jedini benefit im je praksa za budućnost - objašnjava predsednica Udruženja „Veseli voz” Violeta Maksović.

Roditelji osmaka koji su zainteresovani za ove pripreme za prijavu mogu pozvati 062/86-23-945. Pripreme će se održavati svakog vikenda po dva školska časa u Računarskoj gimnaziji „Smart” na Trgu mladenaca 5, koja je ustupila prostor, kao i u Udruženju, koje se nalazi u Ulici Republike Srpske 45 u Futogu.

Izvor: Dnevnik.rs

Ilustracija: Anders Sandberg / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?