GSP "Novi Sad" izgubio 45 sporova od putnika i zaposlenih

10:08:00 16.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Gradsko saoraćajno preduzeće "Novi Sad" izgubilo je tokom prošle godine 45 sudskih sporova u vezi s naknadom štete, a dobilo dva.

GSP "Novi Sad" izgubio 45 sporova od putnika i zaposlenihfoto: gspns.co.rs

Od 14 tužbi radnika protiv preduzeća, u 11 predmeta gradski prevoznik je bio gubitnik, dok je u tri spora bio u pravu. Podaci iz izveštaja o poslovanju preduzeća za prošlu godinu pokazuju da je u toku 114 predmeta u vezi s naknadom štete i sedam radnih sporova.

Inače, GSP "Novi Sad" je lane tuženo 36 puta, jedan radni spor je završen u korist preduzeća, dok se ostali vode pred više sudova. Uglavnom su u vezi s naknadom štete i radni sporovi.

U izveštaju o poslovanju se navodi da prosečna vrednost jednog radnog spora iznosi 250.000 dinara, a kod sporova u vezi sa naknadom štete 200.000 dinara, bez kamate i troškova suda. U predmetima u kojima se traži da gradski prevoznik nadoknadi štetu tužioci su putnici u autobusima. Ako takve presude budu na štetu preduzeća, novac će dati osiguravajuće društvo s kojim ono ima ugovor.

Istovremeno, GSP vodi i pet sporova velike vrednosti.

DP "Nov Sad – Gas" vodi tri postupka protiv GSP-a, od kojih je jedan vredan 179.020.268 dinara. U sva tri predmeta sud je odbio tužbu "Gasa" prvostepenom presudom, pa je to preduzeće uložilo žalbu kod Privrednog suda.

Gradski prevoznik je tužen i od Fonda solidarnosti u sporu vrednom 22.050.000 dinara. Sud je bio na strani Fonda solidarnosti i nije zakazao veštačenje, ali je gradski prevoznik uložio žalbu i predmet je vraćen provostepenom sudu na novo suđenje.

U toku je i spor vredan 113.000.000 dinara koji Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" vodi protiv ATP "Vojvodina".

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.1 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 7° - 18° Malo i umereno oblačno
Čet 8° - 17° Mogući pljuskovi

Anketa

Da li biste primili vakcinu protiv korone?