GSP "Novi Sad" kupuje osam novih autobusa

13:03:00 14.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" planira da kupi osam novih autobusa srednje veličine sa pogonom na gas i za to će, prema planu javnih nabavki, potrošiti 100 miliona dinara.

GSP "Novi Sad" kupuje osam novih autobusafoto: gspns.rs

U tenederskoj dokumentaciji vidi se da novi autobusi moraju imati minimalno 24 sedišta, kao i najmanje četiri preklopna sedišta i jedno mesto za invalidska kolica sa pojasevima za fiksiranje.

Između ostalog, traži se da autobusi imaju radio sa bluetooth-om i bar četiri zvučnika u putničkog prostoru, senzore na zadnjem delu vozila, koji signalizira rastojanje vozila od prepreke prilikom vožnje u rikverc ili postojanje parking kamere sa displejem u vidnom polju vozača.

GSP raspolaže sa 268 autobusa, od čega su 191 solo, 72 zglobna, a pet autobusa su manjeg kapaciteta. Međutim, prosečno su stariji od 12 godina, pa u tom preduzeću navode da bi trebalo svake godine da obnove 10 odsto od ukupnog broja vozila u voznom parku.

U planu poslovanja GSP za ovu godinu navodi se da je neophodno u 2019. godini nabaviti nove autobuse jer bi se time povećala i tehnička ispravnost voznog parka.

"Na taj način bi se smanjili troškoli rezervnih delova, kao i troškovi goriva. Sa povećanjem tehničke ispravnosti voznog parka, povećala bi se i bezbednost i sigurnost prevoza putnika, kao i drugih učesnika u saobraćaju", navodi se u tom dokumentu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?