GSP odustaje od kupovine pet novih autobusa

17:11:00 20.11.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad” odustaje od nabavke pet solo niskopodnih autobusa na dizel-gorivo zbog privatizacije akcionarskog društva „Ikarbus” od kojeg je trebalo da dobije nova vozila, saznaje „Dnevnik”.

GSP odustaje od kupovine pet novih autobusa


Zbog toga će preduzeće u celosti otplatiti sedam niskopodnih „Ikarbusovih” autobusa na dizel-gorivo koji su kupljeni na lizing 2016. godine, a stigli su u vozni park JGSP-a u martu. Otkup će koštati više od 104,2 miliona dinara, od čega Grad plaća 100 miliona, a preduzeće preostali iznos.

- Pozitivni efekti koje bi preduzeće ostvarilo od navedenog otkupa su, pre svega, pravo svojine na pomenutim autobusima, otpis kamata u iznosu od 4,45 miliona dinara, kao i značajan uticaj na novčane tokove u smislu smanjenja mesečnih obaveza po tom osnovu sa šest miliona dinara na 2,8. Oslobođeni novac bi se usmerio na plaćanje obaveza za gorivo, čime je uslovljeno redovno obavljanje javnog prevoza putnika – navedeno je u odluci GSP-a o kojoj odbornici Skupštine grada danas razmatraju.

Podsetimo, nakon raspisanog tendera za nabavku pet solo niskopodnih autobusa na dizel-pogon, u aprilu ove godine potpisan je ugovor sa zemunskom fabrikom „Ikarbus” i austrijskom kompanijom „Abeks”. Time je vozni park gradskog prevoznika trebalo da bude bogatiji za 12 autobusa. Sedam autobusa je dopremljeno a preostalih pet neće biti kupljeni.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Zuzolina

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Svakako se nismo ni nadali...prosto navikli da se vozimo krsevima od autobusa,to je nazalost Novi Sad...gde se karte kupuju uredno i dnevne i mesecne i pare se slivaju a u Bg mnogoooo bolji autobusi i karte ni ne kupuju nit kontrole imaju.eto matematike.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.4 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?