GSP potvrdio: Od 1. januara skuplje karte koje se kupuju kod vozača, cena za kupovinu van vozila ostaje nepromenjena

12:11:00 01.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Od 1. januara 2024. godine autobuske karte kupljene kod vozača biće skuplje, potvrdio je danas JGSP „Novi Sad“. Kako navode, to je učinjeno radi povećanja bezbednosti putnika i unapređenja tačnosti prevoza.

GSP potvrdio: Od 1. januara skuplje karte koje se kupuju kod vozača, cena za kupovinu van vozila ostaje nepromenjena


Osim ovoga, prvog dana sledeće godine gradski prevoznik će uvesti elektronsku kartu, kao novinu u prodaji karata za prevoz. Ova vrsta karata moći će da se kupi i dopunjuje na 30 prodajnih mesta, kao i preko aplikacije za mobilni telefon i preko e-portala na sajtu preduzeća, a njima će moći da se plaćaju pojedinačne karte za prevoz.

- Pojedinačna vozna karta do sada je mogla da se kupi isključivo kod vozača. Uvođenje novog načina plaćanja neće promeniti cenu prevoza. Prevoz na gradskim linijama ostaće 65 dinara, a na prigradskim linijama 110 dinara, a samo će radi povećanja bezbednosti putnika i unapređenja tačnosti prevoza papirna karta kupljena kod vozača biti 100 dinara na gradskim, odnosno 150 dinara na prigradskim linijama - objasnio je nov način plaćanja direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić.

On je istakao da svakog dana u saobraćaj izađe do 250 autobusa koji prevezu 170.000 putnika, te da se na dnevnom nivou proda između 25.000 i 33.000 karata.

- Vozači su mnogo vremena gubili na prodaji karata i vraćanju kusura. Uvođenjem elektronskih karata i svođenjem prodaje papirnih karata kod vozača na minimum, ostvarićemo dva važna cilja - poboljšaćemo tačnost prevoza i dodatno povećati bezbedost putnika - naveo je Radojičić i istakao da će nova usluga doneti niz olakšica putnicima.

- Naši putnici će moći na lakši i praktičniji način da kupe vozne karte, izbegava se čekanje u redu kod vozača, priprema sitnijeg novca i, pre svega, izbeći će se gužve koje se nepotrebno stvaraju u prednjem delu autobusa. Predmetna razlika ne predstavlja povećanje cene voznih karata, već afirmiše prodaju voznih karata van vozila po dosadašnjim cenama, kako bi se dodatno podigao kvalitet prevoza i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kao što je praksa u svim gradovima Evrope - rekao je Radojičić.

Ni u današnjem saopštenju nije objašnjeno kako će se i po kojoj ceni kupovati elektronske karte.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 65%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 5 m/s, SSE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?