GSP ukida brojne polaske, pojedine linije ostaju bez 20 polazaka dnevno

14:03:00 29.03.2023, Komentara: 7

Novi Sad – Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ će od 1. aprila redukovati polaske na gradskim i prigradskim linijama, pa će pojedine linije radnim danima ostati i bez 20 do sada redovnih polazaka.

GSP ukida brojne polaske, pojedine linije ostaju bez 20 polazaka dnevno


Kako piše 021.rs, prema analizi aktuelnog i reda vožnje koji će stupiti na snagu 1. aprila, autobusi će radnim danima saobraćati u brojnosti i razmacima u polascima kao što je trenutno subotom. Praktično, autobusi će radnim danima imati polazaka koliko imaju vikendom, a u nekim slučajevima i manje. Redukcije će se više osetiti na gradskim linijama, radnim danima.

Linija 1, koja spaja Liman I i Klisu, trenutno radnim danima ima 71 polazak, ali će od 1. aprila imati 55 polazaka. Subotom je saobraćalo 63 autobusa na liniji 1, a po novom redu vožnje saobraćaće 48 „jedinica“. Ukupno je ukinuto 16 polazaka radnim danima, a 15 polazaka vikendom.

I linija 2 je redukovana, pa će radnim danima imati 49 umesto 62 polaska. Ova linija ostaje bez ukupno 13 polazaka.

Linija 3, naročito bitna stanovnicima Petrovaradina, ostaje bez ukupno 13 polazaka radnim danima i pet polazaka subotom.

Prometna linija 4 sa 67 polazaka radnim danima ide na 55 polazaka, sa većim razmacima između dva polaska.

Linija 5 je do sada radnim danima imala 75 polazaka, ali će od 1. aprila imati 15 polazaka manje.

Linija 6 ostaje bez pet polazaka radnim danima.

Linije 7a i 7b - inače linije sa najviše polazaka u sistemu gradskog prevoza, ostaju bez ukupno 46 polazaka. Konkretno, linija 7a trenutno radnim danima ima 84, a linija 7b 83 polaska. Od 1. aprila će linija 7a imati 61 polazak radnim danima, a linija 7b - 60 polazaka.

Prema analizi portala 021.rs, najveći broj linija ukinut je u jutarnjim i u večernjim satima.

Tako će linija 8 imati najviše redukcija posle 18 časova, a ukupno ostaje bez 13 polazaka radnim danima i bez 14 polazaka u vikend režimu. Građani će osmicu nedeljom čekati duže od 40 minuta.

Linija 9 ostaje bez 12 polazaka.

Linije 11a i 11b ostaju bez osam polazaka radnim danima i 11 polazaka vikendom.

Linije 13 i 14 ne menjaju svoje polaske, odnosno voze i dalje na svakih 30 minuta.

Redukovani su i polasci na liniji 17, koja spaja centar grada sa Tržnim centrom BIG.

Manje redukcije urađene su i na prigradskim linijama, mahom u jutarnjim i večernjim satima.

O ovoj izmeni javnost zvanično nije obaveštena, a pojedini putnici su to i saznali tako što su obaveštenje, na papiriću, dobili od vozača.

GSP: Vodimo računa o potrebama putnika i ekonomskom ponašanju

Na pitanje 021.rs zbog čega dolazi do ovih izmena, u GSP-u kažu da je dugogodišnjim praćenjem utvrđeno da u prolećnom periodu i s početkom korišćenja alternativnih vidova prevoza, značajno opada broj građana koji koriste autobus.

- U skladu sa tim JGSP „Novi Sad“ primenjuje novi red vožnje, vodeći računa o potrebama putnika i racionalnom, ekonomskom ponašanju. Putnici će kao i uvek biti informisani putem saopštenja za javnost, kao i društvenih mreža - navode u GSP.

Na pitanje koliko je, prema podacima preduzeća, polazaka iz reda vožnje ukinuto, u GSP poručuju da su smanjeni neki polasci na gradskim linijama u večernjim satima jer je evidentirano da se tada manje putnika vozi. Kažu i da je ukinuto nekoliko ranih jutarnjih polazaka na kojima praktično nije bilo putnika.

Ove izmene će stupiti na snagu ove subote, 1. aprila i biće na snazi do kraja juna. Tada na snagu stupa letnji red vožnje, kad se očekuje da će broj polazaka biti dodatno redukovan.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

7 komentar(a)

Dr

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Strasnoooo ,nemam reci...21 vek...ovakvim upravljanjem javnim preduzecima..


Ружно паче

, *.static.isp.telekom.rs

Какви сте ви идиоти....редукујете тамо где је најпотребније....ужааас


Bojana

Redukcija u jutarnjim i večernjim časovima? I kako će onda ljudi ići na posao? Alternativa....dronovima? I ovako su gužve u špicu! A karte sve skuplje i skuplje...A kada su raspust ili praznici, tada se stopira život? Možda je Novi Sad opet zamorče, u nekom eksperimentu,kao i sa zakazivanjem pregleda kod dr,isključivo preko kol-centra. TOTALNE NEBULOZE.


Emina jankovic

, *.mbb.telenor.rs

Mitrovic Zeljko glavni diler cigareta i deoge kupio diplomu njegova suprugaDanijela Oparica Mitrovic hvali joj 8 ispita a zavrsila visu saobracajnu na FTN
Bilsna i Vranic vise od pola ispita .polozili na prepusivanjr i ubacivanje drugi polagali ispite za njih .Biljana zivela sa profesorom Milanom Inicem razlika u godinama 40 on je i zaposlio bila mu asostent
Sestrev holo rodeni teca Rajko Pejic glavne za rasterivanje dobrih inzinjera koji imaju znanje jedna je u razvoju ova u remontu nikad nije diplomirala masinstvo
STA RECI ZA TAKAV NIVO ZNANJA I STA OCEKIVATI STA ONI ZNAJI STA JE S _ ODNOSNO SAOBRACAJ PA NEVOZE SE ONI JAVNIM PREVOZOM DA ZNAJU STVARNO STANJE DOVOLJNO SU POKRALI DA IDU AUTOM A O MAHHINACIJAMA NAVEDENE GOSPODE DA SE NEPRICA


Dragan

Sramota od gradskih vlasti što smanjuju broj autobusa a novi sad se uvećava?? Omladina dolazi iz cele vojvodine sve više??? Sudstvo,,centar za socijalni rad.. opšti javašluk,,kriju brljotine,,ali ovo če i srušiti ovu vlast


Tatjana

, *.mbb.telenor.rs

Smatram da je odluka da se smanji broj autobusa na dnevnom nivou u potpunosti opravdana. Ono što bih sugerisala nadležnima iz GSP-a jeste da obaveste svoje vozače da imaju novi red vožnje!!!


Snezana Stoiljkovic

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Sramota je ovo sto radite,ovo nikada u ovom gradu bilo nije,jesmo mi majmuni pa da cekamo vise od pola sata gradski autobus,u osmici je haos vec kod crkve na Novom Naselju,strasno u 21 veku,nemamo svi automobile, bicikle i trotinete.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?