„Hajat“ na mestu hotela „Park“

08:03:00 04.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Umesto hotela „Park“ stiže „Hajat“, jedan od najvećih svetskih hotelskih brendova. Kompanija „Inobačka“ potpisala je sa „Hyatt Regency Novi Sad“ ugovor o tome da narednih 20 godina Hotel „Park“ funkcioniše kao deo ovog svetskog lanca hotela. Ugovor za izgradnju i razvoj hotela Hajat potpisali su potpredsednik za razvoj kompanije Hajat internešnal Takuja Aojama i direktor kompanije Inobačka Vukajlo Babić.

„Hajat“ na mestu hotela „Park“


Plan je da se u naredne tri godine obavi rekonstrukcija postojećih zgrada hotela i sagradi još jedan ceo blok, pa da od 2026. godine počne da radi prvi „Hajat“ u Vojvodini.

Kompanija Inobačka najavila je da će hotel imati 235 soba, kongresni centar na 1.900 kvadratnih metara za 925 ljudi, devet sala za sastanke, svečanu salu za 300 ljudi, spa centar s pogledom na Futoški park od 1.500 kvadratnih metara sa jednim unutrašnjim i dva bazena na otvorenom, teretanu na otvorenom, zelene krovove i podzemnu garažu za 300 vozila.

„Hajat“ na mestu hotela „Park“


Taj hotelsko-poslovni kompleks jedna je od najvećih investicija u Novom Sadu, koja ujedno doprinosi i ekologiji i turizmu. Čitav kompleks baziran je na korišćenju tzv. zelene energije u skladu sa LEED standardima i Carbon-free sistemom, što su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine.

„Hajat“ na mestu hotela „Park“


Prema najavama iz kompanije „Inobačka“, dolaskom jednog od najvećih hotelskih lanaca u svetu, Novi Sad će biti pozicioniran kao centar međunarodnog kongresnog turizma u Vojvodini, a njegovim otvaranjem planiranim za 2026. godinu, grad će dobiti najveći kongresni centar. Prostor oko sadašnjeg hotela će biti potpuno ozelenjen, postojeća vegetacija u Futoškom parku će biti obnovljena i osvežena kako bi se povećala emisija kiseonika u gradu, a drvo Ginko biloba, koje je pod zaštitom, biće centralno mesto tog projekta i njegov zaštitni znak.

Potpredsednik za razvoj kompanije Hajat Takuja Aojama izrazio je zadovoljstvo što postaju deo budućnosti Novog Sada.

„Hajat“ na mestu hotela „Park“


- Naš prvi hotel otvoren je pre 32 godine u Beogradu. Zahvaljujući tome Srbija je postala naš dom. Novi Sad je važan privredni i društveni centar i počastvovani smo što ćemo zajedno graditi budućnost - rekao je Aojama.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?