„Hajka na smeće“ na Fruškoj gori početkom avgusta

13:07:00 30.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Nova volonterska akcija čišćenja Iriškog venca biće održana prve nedelje avgusta. „Hajku na smeće“ organizuje Udruženje „Ekotopija“.

„Hajka na smeće“ na Fruškoj gori početkom avgusta


Boraviti u prirodi, okrenuti se zdravim navikama i ambijentu koji odmara, a istovremeno učiniti nešto lepo za svoje okruženje, motivi su zbog kojih se grupa entuzijasta prethodnog vikenda odlučila za akciju čišćenja dela Fruške gore.

- S obzirom na to da smo uz saradnju s prevoznicima uspeli da obezbedimo i prevoz za naše učesnike, onda smo morali da obezbedimo zaštitnu opremu, maske, rukavice. Nacionalni park nam je pomogao u smislu obezbeđenja džakova, imali smo 100% zaštitnu opremu, pokušali smo ljudima da obezbedimo vodu i neko okrepljenje na kraju akcije, to smo uglavnom radili od donacija, od ljudi koji vole prirodu i koji su nam donirali ta sredstva - kaže Mirko Milivojević iz Udruženja „Ekotopija“.

U poslednje dve akcije čišćenja Fruške gore, skupljeno je oko 150 vreća otpada, kojeg je najviše bilo na pešačkim stazama i prolazima koji vode do izletišta.

- Sami lociramo te tačke, a i u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora, došli smo do zaključka da je taj potez od manastira do Zmajevca bio izuzetno prljav. Onda smo krenuli odatle da čistimo, a onda nakon toga čistili smo od Zmajevca ka Letenci i potez od Zmajevca za Vrdniku - napominje Milivojević.

Oni koji žele da se priključe akciji čišćenja Iriškog venca, koja je planirana za prvu polovinu avgusta, za to se mogu prijaviti na fejsbuk i instagram stranicama Ekotopija i Hajking Tur Srbija, ili pozvati jedan od kontakt brojeva sa društvenih mreža, dodaju organizatori.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?