Heroju sa Košara Novi Sad pokazao zahvalnost

13:01:00 26.01.2020, Komentara: 2

Novi Sad – Ratni veteran iz Novog Sada Miloš Pavlica bio je učesnik ratnih vojnih operacija 1998. i 1999. godine od Podujeva do Peći, kao i na Košarama, ali se kasnije, nakon ratova, ispostavilo da je trajno nesposoban za rad.

Heroju sa Košara Novi Sad pokazao zahvalnost

foto: Grad Novi Sad

Zahvaljujući gradonačelniku Novog Sada i grupi Novosađana, Pavlici je uređena kuća u kojoj živi sa roditeljima, a dobio je i opremljen lokal koji može da koristi za posao ili za iznajmljivanje i tako ostvaruje prihode za život.

Pavlici je obezbeđena i mala kancelarija za udruženje koje je osnovao kao utočište za podršku ratnim veteranima.

- Naš sugrađanin Miloš Pavlica prošao je veoma teške situacije koje su ostavile posledice na njegovo zdravlje. Drago mi je što postoje ljudi u gradu koji su iskazali solidarnost, makar i posle toliko vremena, i što smo zajednički uspeli da mu obezbedimo pristojnije uslove za život - rekao je Vučević koji je posetio heroja sa Košara.

Pavlica je pripadao jedinici koja je imala najviše gubitaka u ratu na KiM, a kada se vratio kući sa ratišta, počeo je da radi, ali ništa nije bilo dobro. Krenuli su problemi, zdravstveni i egzistencijalni.

- Posle 20 godina gostovao sam u jednoj emisiji i ispričao svoju priču, i tako je gradonačelnik pre osam meseci saznao za mene. Pozvao me je, zagrlio me, i počeo da traži rešenje za mene - ispričao je Pavlica.

Miloš je dodao da je on borac i da se u politiku ne razume, ali da od sveg srca zahvaljuje građanima i gradonačelniku koji su mu pomogli da sredi prostor u roditeljskoj kući i učinili ga srećnim čovekom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Miloš

, *.dynamic.sbb.rs

Zaista svaka čast i za pohvalu. Drugi nisu niša uradili...a samo se svadjaju.


Bojan Bader

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Svaka cast za grad Novi Sad,i sam sam ucesnik borbe na kosarama i verujem da ce ovaj lep gest grada Novog Sada promeniti zivot na bolje bratu Pavlici!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?