Hiljadu radnika predškolske ustanove tuži Novi Sad

17:09:00 06.09.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Gradska uprava Novog Sada moraće da isplati i do 300 miliona dinara zaposlenima u PU „Radosno detinjstvo", čije su plate nezakonito smanjene, piše Blic. Prema proceni lista, ovim novcem mogao je da se izgradi objekat za još 800 mališana, a novosadski odbor DS upozorio je da je grad dobio tužbe više od 1.000 radnika, pa će i konačna cifra za odštetu biti mnogo veća. U PU „Radosno detinjstvo" kažu da svakodnevno pristižu nove tužbe.

Hiljadu radnika predškolske ustanove tuži Novi Sad


- Umesto da su radnici i dalje primali zarade od oko 50.000 dinara, grad će sada na ime svake pojedinačne tužbe platiti 150.000 dinara - objašnjava Goran Radojev iz DS, dodajući da je za mesto u novosadske vrtiće ove godine konkurisalo skoro 4.500 mališana, što je tri puta više od broja slobodnih mesta u državnim vrtićima.
Radojev navodi da je izgradnja vrtića „Vilenjak" u Radničkoj ulici, koji prima 400 dece, koštala oko 150 miliona dinara. Dodaje da bi od novca za kamate i sudske troškove mogla da se izgradi još jedna ovakva ustanova i još bi ostalo novca za manji objekat.
Podsetimo da je problem s platama nastao 2013, kada su radnicima koji su primali više od minimalca smanjena primanja za oko 10 odsto, a odluka je bila na snazi i prošle godine. Član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić kaže da je do smanjenja moralo doći, jer je bio veći broj zaposlenih nego što je predviđeno finansijskim planom.

izvor: Blic

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

ma da

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ma taj covek lupeta stvarno....
vise od 85% ima platu od 18-25000din....a on odmah za 50000din uhvatio....kako to ne povecaju malo nego fantazira...cccc....a kolika je njegova plata i dali kasni???


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 997.8 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?