Hitna pomoć dobila četiri nova vozila, uskoro će i zgrada

17:12:00 30.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Zavodu za hitnu medicinsku pomoć uručena su četiri nova vozila – jedno sanitetsko vozilo za transport pacijenata, jedno vozilo za urgentne ekipe i dva putnička automobila. Ukupna vrednost donacije je oko 12,5 miliona dinara.

Hitna pomoć dobila četiri nova vozila, uskoro će i zgrada

foto: Grad Novi Sad

Primopredaji vozila prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i direktor Hitne pomoći dr Bogdan Živanović.

- To je već postala tradicija, da svake godine Grad kupuje nova vozila za hitnu pomoć, a ove godine je poseta sadržajnija utoliko što smo obišli i ovaj sjajni infrastrukturni projekat koji zajedno finansiraju Grad i Pokrajina. Ono što je već izgledno je da će uslediti brži završetak radova od predviđenih rokova, a mi smo zajednički preko Gradske uprave za zdravstvo i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo sproveli javne nabavke za opremu. Dakle, kad počne sa radom na novoj adresi, Zavod će biti najmoderniji i najopremljeniji, a to je ono što Novosađani svakako zaslužuju - rekao je Vučević.

Hitna pomoć dobila četiri nova vozila, uskoro će i zgrada

foto: Grad Novi Sad

Sanitetsko vozilo za transport pacijenata je vozilo opremljeno neophodnom opremom tako da omogućuje prevoz obolelih, teško pokretnih i nepokretnih bolesnika u druge zdravstvene ustanove, na kućno lečenje i svuda gde za to postoji potreba, a može se koristiti i kao sanitetsko vozilo za urgentne ekipe. Vozilo za urgentne ekipe namenjeno je za efikasan rad ekipa na pružanju hitne medicinske pomoći kod svih urgentnih stanja na licu mesta, a opremljeno je savremenom opremom, EKG aparatima, defibrilatorima i ostalom opremom koja se koristi kod akutnih stanja i u slučajevima nesreća.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?