Hoće Dino-park, ali da ulaz bude besplatan

14:06:00 09.06.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Savet mesne zajednice Omladinski pokret usprotivio se ideji o izgradnji parka dinosaurusa u Železničkom parku, gde bi se naplaćivao ulaz. Oni tvrde da bi na taj način građanima bio oduzet park.

"Građanima bi praktično bile otete dve trećine Železničkog parka, penzioneri i roditelji s malom decom bi ostali bez prostora sa zelenilom u kojem svakodnevno mogu da borave, a vlasnici pasa više ne bi imali gde da ih izvode", piše u saopštenju.

Hoće Dino-park, ali da ulaz bude besplatan

Oni dodaju da grad i ovako ima premalo zelenih površina i ocenjuju da je "potpuno neumesno" da se za račun jednog privatnog preduzeća i gradske uprave građanima Novog Sada oduzima jedan od samo četiri postojeća parka u gradu.

Savet Mesne zajednice Omladinski pokret je naveo da je ideja o izgradnji "Dino-parka" dobrodošla, ali samo pod uslovom da se realizuje drugačije, uz puno uvažavanje interesa i potreba građana.

Aleksandar Bogdanović, direktor Gradskog zelenila, kazao je prilikom posete toj mesnoj zajednici da je u planu da dve trećine parka bude ograđeno i da se unutar ograde postave replike 16 dinosaurusa.

Ulaz u park bi se naplaćivao 200 dinara, a izradu replika i uređenje parka bi finansiralo jedno privatno preduzeće, s kojim bi Gradsko zelenilo ravnopravno delilo zaradu od ulaznica. Bogdanović je naveo da se procenjuje da bi "Dino-park" godišnje posetilo oko 150.000 ljudi, što bi investitoru i Gradskom zelenilu donelo ukupnu zaradu od 30 miliona dinara.

Ipak, povodom izgradnje Dino parka oglasio se i Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine. Oni smatraju da je Novom Sadu potrebno više zabavnih sadržaja za decu, ali da će izgradnjom parka na ovaj način gradska imovina biti ustupljena privatniku, koji će naplaćivati ulaznice i zadržavati polovinu nepoznatog prihoda, dok će druga polovina pripasti JKP "Gradsko zelenilo".

- Podržavamo ideju da Zelenilo investira sredstva i otvori "Dino park", koji će besplatno biti dostupan svima, pošto je planirano da se izgradi na javnom, gradskom zemljištu. Ali, ako je ideja da se javno zemljište ustupi privatniku, i planirani "Dino park" komercijalizuje, protivimo se - navode u GrO LSV-a.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Silvija

, *.adsl.net.t-com.hr

Kad god neko hoce da ulepsa i investira u Novi Sad,uvek postoje zaostali ljudi koji su protiv iz sebicnih razloga. U tom parku su se okupljali samo narkomani i klosari,ovo bi bilo odlicno za nas grad, decu,turiste...Naravno da treba da se naplacuje ulaz da bi moglo da se odrzava i dalje ulepsava.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?