Hub & Coworking prostor “Apolo” zatvoren zbog nezainteresovanosti lokalne vlasti

10:04:00 07.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Hub & Coworking prostor “Apolo” zatvoren je nakon godinu dana rada zbog nezainteresovanosti gradske vlasti da reši problem neposlovnog odnosa JP "Poslovni prostor" prema svojim zakupcima i nedomaćinskog raspolaganja imovinom u vlasništvu Grada Novog Sada, tvrdi Dragan Antonić iz Udruženja "e-Front".

Hub & Coworking prostor “Apolo” zatvoren zbog nezainteresovanosti lokalne vlastiProstor nakon renoviranja.

Udruženje "e-Front" je, nakon nekoliko godina promocije preduzetništva i organizovanja start-up događaja, otvorilo prvi hub za tehnološko preduzetništvo u Novom Sadu. Izbor je bio u Apolo centru, zbog nekomercijalnih uslova, jer se radi o neprofitnoj delatnosti. Uz pomoć sponzora, do tada zapušteni prostor od 168 kvadratnih metara u Apolo centru, renoviran je.

Hub & Coworking prostor “Apolo” zatvoren zbog nezainteresovanosti lokalne vlastiProstor pre renoviranja.

Tokom godinu dana postojanja hub-a održano je mnogo predavanja, radionica i okupljanja novosadskih preduzetnika i frilensera, koji su edukovani, povezani s investitorima i kojima je pomognuto da pokrenu svoje poslove, napreduju i izađu na svetsko tržište.

Hub & Coworking prostor “Apolo” zatvoren zbog nezainteresovanosti lokalne vlastiProstor nakon renoviranja.

Onda su, tvrdi Antonić, krenuli problemi.

"Iako je cena najma prostora bila sasvim prihvatljiva i daleko ispod komercijalnih uslova, već nakon prvog meseca nas je dočekao hladan tuš – faktura za zajedničke troškove u visini od 84,000 dinara! Da li je moguće da poluprazan poslovni objekat, u kom ne postoji kupatilo, potroši mesečno preko 500m3 vode? Zašto dobijamo četiri računa za zajedničku utrošenu električnu energiju? Da li je moguće da objekat koji radi do 20 sati potroši na rasvetu zajedničkih prostorija, lift i hidropak skoro 350.000 dinara?", pita se Antonić.

Hub & Coworking prostor “Apolo” zatvoren zbog nezainteresovanosti lokalne vlastiProstor pre renoviranja.

On tvrdi da su se bezuspešno obraćali nadležnima iz JP "Poslovni prostor", gradonačelniku Milošu Vučeviću, Gradskoj upravi za urbanizam, ali je sve vreme odgovornost prebacivana na nekog drugog. Antonić kaže da je zbog nagomilanih računa njihov račun dospeo u blokadu, te je rešeno da Hub & Coworking prostor “Apolo” bude zatvoren.

"Da li će biti novog haba i da li ćemo nastaviti sa našim aktivnostima, u velikoj meri zavisi od podrške gradske vlasti u pronalaženju adekvatnog prostora za ovu veoma bitnu, ali neprofitnu delatnost i pomoći u razrešenju situacije sa JP “Poslovni prostor” koje nam je blokiralo račun i onemogućilo naše dalje aktivnosti", kaže Antonić.

On još poziva i gradonačelnika Miloša Vučevića da ovaj problem reši u interesu svih Novosađana, a republičku vlast da i u praksi, a ne samo deklarativno, pokaže da podržava preduzetništvo i ne dozvoljava bahato i nemarno upravljanje svojinom građana od strane javnih preduzeća.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?