“Humani ponedeljak” počinje 25. maja

14:05:00 22.05.2015, Komentara: 0

Akcija „Humani ponedeljak“, koju je „Gradsko zelenilo“ započelo sredinom prošle sezone i koja je naišla na veliki odziv Novosađana, biće nastavljena 25. maja. Ovog puta pomoć će biti namenjena Tamari Banić (16) iz Kovilja, koja boluje od cerebralne paralize.

“Humani ponedeljak” počinje 25. maja

Tamara je učenica osmog razreda Specijalne škole „dr Milan Petrović“. Zbog bolesti koja joj skoro u potpunosti onemogućava kretanje, Tamara se obrazuje kod kuće. Kako bi se pobošljalo njeno kretanje, devojčici je potrebno nabaviti aparat CERAGEM ili omogućiti njegovo iznajmljivanje. Terapije pomenutim aparatom znatno joj ublažavaju bolove prilikom kretanja. Inače, porodica Banić je u veoma teškoj finansijskoj situaciji – otac joj povremeno radi u pekari, dok je majka nezaposlena.

“Gradsko zelenilo” poziva sugrađane da nam se od 25. maja i svakog narednog ponedeljka do kraja sezone pridruže na gradskoj plaži i dobrovoljnim prilogom, koji će predstavljati i ulaznicu na Štrand tog dana, pomognu lečenje dece obolele od retkih i teških bolesti – kaže Ivan Nožinić, savetnik dirketora za medije “Gradskog zelenila”.

Kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene pored ulaza na plažu. Ukoliko se obistine prognoze meteorologa koje predviđaju kišovito vreme 25. maja, akcija za Tamaru biće ponovljena sledećeg ponedeljka, 1. juna.



Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
12°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 997.3 mb
Vetar: 8 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?