Humani ponedeljak za devojčicu Draženu

18:06:00 12.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Naredni "Humani ponedeljak" na Štrandu namenjen je za lečenje osmogodišnje Dražene - Trifune Duduković iz Kaća. Ona ima usporen psihomotorni razvoj, kao posledicu problema po rođenju, kada je ostala bez kiseonika.

Humani ponedeljak za devojčicu DraženuDražena-Trifuna Duduković

Dražena ima minimalnu cerebralnu disfunkciju, kao i lakšu mentalnu retardaciju. Prohodala je tek sa 3,5 godine, a ima velike probleme sa održavanjem ravnoteže pri kretanju. Lekari su predložili korišćenje korteksin injekcija, koje se nabavljaju u Rusiji i koštaju 50 evra mesečno.

Dodatne vežbe i tretmani porodicu Dudaković, u kojoj je jedino otac deteta zaposlen i prima platu od svega 21.000 dinara, koštaju oko 500 evra mesečno. To ova porodica ne može da priušti detetu. Uz to im je nedavno ukinuta tuđa nega, a dečiji dodatak koji dobijaju iznosi 3.000 dinara.

U "Zelenilu" kažu da se, kao i svakog ponedeljka, karta na ovu gradsku plažu neće naplaćivati, ali će kutije za dobrovoljne priloge biti postavljene na ulazima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 6 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?