"Humani ponedeljak" za lečenje malog Matije

11:09:00 15.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Predstojeća humanitarna akcija "Humani ponedeljak", koji će 17. septembra biti na Štrandu, namenjena je za lečenje trogodišnjeg Matije Starčevića iz Novog Sada, koji boluje od mešovitog specifičnog poremećaja razvoja, a istovremeno i od poremećaja receptivnog i ekspresivnog govora.

"Humani ponedeljak" za lečenje malog Matije

Tretmani, medicinska oprema i defektolozi obučeni za takve slučajeve nalaze se u samo jednoj klinici u Srbiji. Matiji su potrebni svakodnevni audiolingvistički tretmani KSAFA aparatom, a prvi rezultati posle dvomesečne terapije su ohrabrujući. Porodici Starčević je za dečakove tretmane potrebno oko 600 evra mesečno. Situaciju otežava i bolest Matijinog oca koji je posle teške operacije tumora ostao invalid.

Zbog toga Javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo", kao organizator akcije "Humani ponedeljak" apeluje na sve ljude dobre volje da u što većem broju posete Štrand i donacijama pomognu da naš mali sugrađanin progovori.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?