Humani ponedeljak za malog Božidara

20:07:00 28.07.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Predstojeći "Humani ponedeljak" na Štrandu biće posvećen prikupljanju novca za lečenje četvorogodišnjeg Božidara Radojčića.

Humani ponedeljak za malog Božidara

Taj dečak je 23 po rođenju više od mesec dana proveo u inkubatoru. Zbog određenih komplikacija neko vreme su mu bila blokirana creva. Usled gubitka kiseonika mozak mu je pretrpeo ozbiljna oštećenja, a tako mali imao je i operaciju bruha.

Vremenom su roditelji primetili da se Božidar ne razvija kao njegovi vršnjaci. Nakon analiza utvrđeno je da mu je povređen centar za pokret i motoriku, da bi mu sa dve i po godine bila dijagnostikovana cerebralna paraliza.

On danas ne hoda, ne sedi, ne govori, ali je uprkos svemu jedno pametno dete. Njegovi roditelji rade sa njim od njegovog petog meseca, napredak je evidentan, ali nedovoljan. Kako bi mu se stanje popravilo, neophodne su transplantacije matičnih ćelija i rehabilitacije.

Kutije u koje će posetioci plaže moći da doniraju novac biće postavljene pored svih ulaza na plažu, a ulaznice se neće naplaćivati.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?