"Humani ponedeljak" za malog Dimitrija

17:07:00 15.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Dimitrije Matić (7) je dečak oboleo od kvadripareze - spastičnog oblika dečje cerebralne paralize, za koga će 18. jula na Štrandu biti organizovan "Humani ponedeljak".

"Humani ponedeljak" za malog Dimitrija

Dimitrije je na rođenju ostao bez kiseonika, a osim pareze, prošle godine su mu dijagnostifikovani i alergijska astma i refluks. On do danas nije progovorio, već se služi mimikom.

Ovaj dečak pohađa pripremno odeljenje škole "Milan Petrović", redovno ide na terapije kod logopeda i na terapijsko jahanje.

Pre tri godine u Rusiji su mu operisane tetive, a operacija je ponovljena pre oko dva meseca, kako bi mu se povećala pokretljivost tela.

Da bi rezultati najnovije operacije bili zadovoljavajući, potrebno je da Dimitrije prođe kroz odgovarajući period rehabilitacije. Dodatne terapije, koje traju četiri nedelje, koštaju 192.000 dinara i za tu namenu biće upotrebljen novac koji građani doniraju tokom "Humanog ponedeljka" na Štrandu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?