"Humani ponedeljak" za malu Srnu

09:07:00 30.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Predstojeći "Humani ponedeljak" na Štrandu, koji će biti 1. avgusta, namenjen je za lečenje trogodišnje Srne Sedmak, jedinog deteta u Srbiji rođenog bez jednjaka.

"Humani ponedeljak" za malu Srnu

Veći deo života Srna je provela u bolnici, a od rođenja je preživela čak 35 zahvata. Najbolje rezultate dalo je lečenje u nemačkom Manhajmu, gde joj je u tamošnjoj Univerzitetskoj klinici komplikovanom hirurškom intervencijom, koja je koštala 150.000 evra, ugrađen srednji deo jednjaka.

Za dalje lečenje male Srne, koje podrazumeva uklanjanje metalnog stenta i još nekoliko hirurških zahvata, potrebno je obezbediti dodatnih 30.000 evra.

Zato "Gradsko zelenilo" apeluje na Novosađane da u ponedeljak, kada se ulaz na Štrand ne naplaćuje, dobrovoljne priloge stave u kutije koje će biti postavljene na ulazu na gradsku plažu, ali i podseća, da svi oni koji žele da pomognu novac mogu uplatiti i SMS-om, slanjem poruke na broj 6133. Takođe, donacije mogu da se uplate i putem žiro računa broj 170-10253952000- 06.

Humanitarnu akciju za malu Srnu inicirala je Mesna zajednica Sremska Kamenica.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?