"Humani ponedeljak" za sedmogodišnjeg Aleksu

20:07:00 11.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novac za lečenje sedmogodišnjeg Alekse Mikića iz Novog Sada sakupljaće se u ponedeljka na Štradnu u okviru akcije "Humani ponedeljak".

Aleksa trenutno pohađa pripremnu predškolsku grupu dece sa autizmom ŠOSO "Milan Petrović". On boluje od težeg oblika autizma i verbalna komunikacija sa njim se od treće godine izuzetno teško ostvaruje.

"Humani ponedeljak" za sedmogodišnjeg Aleksu

U "Gradskom zelenilu" kažu da je porodica Mikić u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Aleksina majka Maja je samohrana i nezaposlena, a žive u stanu od 30 m2 sa babom i prababom. Bakina skromna penzija im je jedini izvor prihoda.

"Dečakove dodatne terapije potrebno je posebno platiti, što porodica Mikić ne može da obezbedi. Zbog toga je i u ovom slučaju potrebna pomoć posetilaca Štranda, od kojih se očekuje da i u ponedeljak 13. jula davanjem dobrovoljnih priloga u skladu sa svojim mogućnostima, još jednom pokažu veliku humanost", navodi se u saopštenju "Zelenila".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?