"Humani ponedeljak" za spas životno ugroženog dečaka

16:07:00 03.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Prvi naredni "Humani ponedeljak" biće namenjen za prikupljanje pomoći za četvorogodišnjeg Đorđa Karamatija iz Novog Slankamena, kome je trenutno život ugrožen.

Osnovna dijagnoza ovog dečaka nije ustanovljena, a zdravstveno stanje mu je sve teže. On ima veoma česte napade epilepsije koji više ne mogu da se kontrolišu, u potpunosti je slep, ne može da sedi, hrani se uz pomoć sonde, a poslednjih dana mu je disanje znatno otežano. Trenutno se nalazi na lečenju u Beogradu, u Institutu za majku i dete.

"Humani ponedeljak" za spas životno ugroženog dečaka

Đorđe će biti otpušten iz bolnice tek kada bude nabavljena sva potrebna medicinska oprema za koju je potrebno mnogo novca. Aparat za disanje će biti kupljen uz pomoć Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, gde je u toku proces odobravanja. Međutim, dodatna oprema ne podleže nadoknadi od strane RFZO, a materijalna situacija porodice Karamata, koja broji pet članova je izuzetno teška, jer je zaposlen samo Đorđev otac koji se bavi poljoprivredom.

Zahtev za pomoć ovog dečaka "Zelenilo" je primilo pre nekoliko dana i odmah odlučilo da im izađe u susret, U ovom preduzeću mole građane da u ponedeljak, 6. jula, u što većem broju posete Štrand i umesto kupovine ulaznice prilože humanitarnu pomoć za spas malog Đorđa Karamate.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?