Humanitarna dečija predstava „Uspavana lepotica“ u ponedeljak u Limanskom parku

19:08:00 15.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Dečija predstava „Uspavana lepotica“ u izvođenju pozorišta „Teatrilo“ biće održana u ponedeljak, 16. avgusta, u Limanskom parku. Predstava počinje u 19 časova.

Humanitarna dečija predstava „Uspavana lepotica“ u ponedeljak u Limanskom parku


Ulaz je dobrovoljni prilog, a sav prikupljeni novac biće uplaćen za lečenje dečaka Alekse Kosanovića.

Aleksa je rođen 2017. godine u Novom Sadu u 31. gestacijskoj nedelji hitnim carskim rezom. Mesec dana je proveo na neonatologiji, dok nije počeo samostalno da diše. Prvi problem sa kojim se susreo je bio sa vidom, pa je to rešeno operativnim zahvatom.

Pored brojnih vežbi i terapija Aleksin motorički razvoj tekao je sporo. Novi šok je usledio kada je Aleksa napunio 3 godine kada mu je uspostavljena dijagnoza, spastična kvadriplegija, zbog koje Aleksa nije u mogućnosti da saomostalno hoda, te mu je neophodna operacija SDR (selektivna dorzalna rizotomija) koja bi mu uklonila spazam mišića. Dr Park, poznati dečji hirurg sa klinike Sent Luis u Americi, dao je roditeljima nadu, time da je Aleksa odličan kandidat i da pokazuje potencijal za samostalno hodanje.

Aleksa je veseo i pričljiv dečak koji voli da recituje pesmice, a najveća želja mu je da se igra i trči sa svojim vršnjacima na igralištu. Roditelji su do sad sami snosili troškove lečenja, ali im je za nadalje potrebna pomoć svih nas.

Aleksi su sredstva potrebna za operaciju, rehabilitaciju, specijalističke preglede, fizikalne i defektološke tretmane, ortopedska pomagala kao i za troškove smeštaja kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Predstavu organizuje „Novosadski humanitarno-istraživački centar“ uz podršku Gradske uprave za kulturu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?