Humanitarna manifestacija „Tu sam za druga, igram za Lenku“ sutra u dvorištu OŠ „Đorđe Natošević“

19:09:00 06.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Humanitarna manifestacija „Tu sam za druga, igram za Lenku“ biće održana sutra, u četvrtak, 7. septembra u dvorištu Osnovne škole „Đorđe Natošević“. U okviru manifestacije, organizovana su sportska takmičenja i mini gastro bazar, a sredstva se prikupljaju za dvogodišnju Novosađanku Lenku Lazarević.

Humanitarna manifestacija „Tu sam za druga, igram za Lenku“ sutra u dvorištu OŠ „Đorđe Natošević“


Događaj počinje u 16 časova.

Lenki je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija. Nakon devet meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru ove godine, ali je samo dva meseca nakon toga ponovo hospitalizovana. Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a nada za izlečenje je transplantacija koštane srži.

Budući da je Lenka svrstana u grupu visoko rizičnih pacijenata zbog malog uzrasta, vrlo ranog relapsa i s obzirom da nema srodnog donora koštane srži u porodici, Lenkini roditelji su odlučili da se nastavak lečenja i transplantacija koštane srži obavi u inostranstvu.

Lenka je radoznalo, veselo i nasmejano dete, koje uživa da istražuje svet oko sebe, da se igra u parku, trči, ljulja, grli sa plišanim igračkama, upoznaje nove drugare, a najviše od svega voli da se igra i trči sa svoja dva rođena brata.

Vreme je ključno u Lenkinoj borbi. Sredstva su joj neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu, troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Pomozite Lenki slanjem poruke sa brojem 1491 na 3030 ili uplatom na dinarski račun 160-6000001670755-65.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
21°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1012.0 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?