Humanitarne akcije za pomoć Mini i Veljku

16:04:00 28.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Ovog vikenda biće održane dve humanitarne akcije za pomoć našim sugrađanima – dvogodišnjem Veljku i tinejdžerki Mini.

Humanitarne akcije za pomoć Mini i Veljku


Velika humanitarna akcija knižare „Most“ biće organizovana sutra u prostoru Izdavačke kuće „Prometej“ (Svetozara Miletića 16), od 10 do 20 časova. U tom periodu biće rasprodaja preostalih knjiga iz nedavno zatvorene knjižare.

Polovina prikupljenih sredstava biće uplaćena na račun Mine Pošarac, kojoj je novac potreban za lečenje i rehabilitaciju u inostranstvu.

Kupovinom bilo koje knjige iz ove ponude knjigoljupci direktno učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

Humanitarne akcije za pomoć Mini i Veljku


Kuvari nekoliko novosadskih restorana zajedno će, u humanitarne svrhe, kuvati u restoranu „Nasuvo i Friško“ (1300 kaplara 14), a sav prikupljen novac biće uplaćen za lečenje dvogodišnjeg Veljka.

Veljko Stojković (2021) boluje od atrofije mozga kao posledice retkog neurodegenerativnog poremećaja izazvanog genetskom mutacijom.

Akcija će biti u nedelju, 30. aprila, od 12 časova. Na meniju će više jela – od pasulja i gulaša, preko više vrsta nasuva do pita, gibanica, kiflica, garniranih sendviča i, naravno, raznih poslastica, štrudli i kolača. Od pića će u ponudi biti domaće vino, piva, rakije i sokovi.

Minimalna cena po obroku je 500 din a cena pića 150, naplaćivanje će se vršiti tako sto će građani novac stavljati u kutiju za donaciju i celokupan skupljen iznos se uplaćuje na Veljkov račun pri Budi Human fondaciji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 1 m/s, NW
Sre 13° - 22° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 13° - 21° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?