Humanitarni koncert za lečenje petorice dečaka

16:10:00 24.10.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Humanitarni koncert za pomoć petorici dečaka koji boluju od mišićne distrofije, u okviru kojeg će nastupiti džez trio „Trio Ristretto“, pop-rok grupa „Maršali“ i bend „Bitange“, biće održan u sredu, 30. oktobra od 19 časova u Sali Beklijevih u Muzičkoj školi „Isidor Bijić“.

Humanitarni koncert za lečenje petorice dečaka


Organizator koncerta je vođa grupe „Bitange“ Mihajlo Miljković, a sav prihod biće uplaćen na račun Fondacije „Jedro“.

Fondaciju „Jedro“ osnovale su porodice petorice dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije, sa ciljem da unapredi zdravstvene zaštite i lečenje od ove bolesti. Primaran cilj Fondacije jeste da prikupi sredstva za lečenje ovih pet dečaka. Lečenje se sprovodi u inostranstvu, do sada se lečenje pokazalo veoma efektivno jer usporava, a čak i zaustavlja bolest. Za implementaciju ove terapije potrebno je izdvojiti čak 1,5 milion američkih dolara.

Fondacija ne planira ovde da se zaustavi, pa će nakon prikupljanja sredstava nastaviti da se bavi traganjem za spasonosnim terapijama za ostale obolele dečake u Srbiji.

Prema podacima DMD Srbija trenutno ih ima preko 200.

Cilj koncerta jeste da pomoću muzike zajedno pomognemo ovim dečacima. Da pokažemo da mladi muzičari imaju inicijativu da pomognu, kao i da mladi ljudi imaju ljubavi, empatije i da osećaju kada nekome treba pomoći.

Iz fondacije se nadaju velikom odazivu publike, koja će svojim dobrovoljnim prilogom pomoći da ovi dečaci nastave svoj tek započeti život.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1019.9 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 7° - 20° Malo i umereno oblačno
Sub 7° - 21° Pretežno sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?