„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Bojana Matavulja

08:06:00 18.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Sutrašnji „Humanitarni ponedeljak“ biće posvećen pomoći 19-godišnjem Novosađaninu Bojanu Matavulju. Naime, posetioci Štranda sutra će, umesto ulaznice za plažu, u kutiju na ulazu odložiti dobrovoljni prilog koji će biti prosleđen Bojanu.

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Bojana Matavulja


Bojan je u maju prošle godine teško povređen u saobraćajnoj nesreći, kao putnik u vozilu. Detaljnom dijagnostikom je utvrđeno da je polomio vratne pršljenove C6 i C7, nakon čega je operisan.

Bojanova dijagnoza je kvadriplegija, oduzetost sva četiri ekstremiteta. On ne može samostalno da obavlja svakodnevne životne potrebe, a kreće se uz pomoć invalidskih kolica. Ne pomera noge, prste na rukama, i ne oseća 85 odsto tela. Bojan nije klonuo i vedrog je duha, a počeo je da pomera ruke. Sada mu je potrebna finansijska pomoć za rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama, lekove, suplemente i druge troškove.

Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

S obzirom na to da je prethodnog ponedeljka za Bojana skupljeno 28.590 dinara od potrebnih 60.000, akcija se ponavlja i sledeće nedelje.

Svi Novosađani koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći mogu svoje zahteve i dokumentaciju da donesu na glavnu blagajnu Štranda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1010.6 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?