„Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za četvorogodišnjeg Aleksu

12:07:00 03.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Kao i svakog ponedeljka, i prekosutra će, na najlepšoj novosadskoj plaži, biti održana akcija „Humanitarni ponedeljak“. Akcija će biti namenjena četvorogodišnjem Aleksi Kosanoviću. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od osam do 19 časova.

„Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za četvorogodišnjeg Aleksu

Foto: zelenilo.com



Aleksa je rođen 2017. godine u Novom Sadu, u 31. gestacijskoj nedelji trudnoće, hitnim carskim rezom. Posle prvih problema sa kojima je suočen on i njegova porodica, novi šok je usledio kada mu je sa tri godine ustanovljena spastična kvadriplegija zbog koje nije u mogućnosti da samostalno hoda.

Novac koji će se prikupljati potreban je za SDR (selektivna dorzalna rizotomija) operaciju u Americi, koja bi mu uklonila spazam mišića, kao i za dalju rehabilitaciju, preglede, pomagala i neophodne tretmane i troškove puta i smeštaja za vreme lečenja.

Inače, u akciji prikupljanja sredstava za lečenje blizanaca Ristić Kristine i Veljka ukupno je prikupljeno 245.300 dinara.

Iz JKP „Gradsko zelenilo“ obaveštavaju sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?