„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Lazara Arsenića

19:05:00 08.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Akcija „Humanitarni ponedeljak“ i ove godine će biti organizovana na Štrandu, a ovog ponedeljka, 10. maja, namenjena je osmogodišnjem Lazaru Arseniću iz Novog Sada.

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Lazara Arsenića

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"



Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a ulaznicu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Osmogodišnji Lazar Arsenić iz Novog Sada, kome će biti namenjena prva ovogodišnja humanitarna akcija, je sa nepune dve godine dobio dijagnozu autizma, od tada se kreće defektološkim i logopedskim tretmanima. Psihološkim testiranjem 2017. godine Lazar dobija dijagnozu umerene retardacije, jedina nada su tretmani matičnim ćelijama koji stimulišu „uspavane“ delove mozga i pomažu pri govoru. Za autizam ne postoji lek, ali se slika stanja deteta može ublažiti intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi.

JKP „Gradsko zelenilo“ obaveštava sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?