„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za malu Anu Milić

12:05:00 15.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Na Štrandu počinje akcija „Humanitarni ponedeljak“ koja će sutra biti namenjena četvorogodišnjoj Ani Milić.

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za malu Anu Milić

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"


Ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Ana je rođena 23. januara 2018. godine u Novom Sadu. Usled prevremenog rođenja javlja se krvarenje u mozgu III stepena. Kao posledica krvarenja dolazi do hidrocefalusa zatim je usledila operacija na mozgu i ugradnja VP šanta. Po izlasku iz bolnice Ana je krenula na fizikalne terapije koje su davale dobre rezultate. Nažalost, sa godinu i po dana starosti Ana dobija epileptični napad i dijagnozu epilepsije, koja usporava njen psihomotorni razvoj.

Ana može samostalno da sedi, puzi i hoda uz podršku, a novac koji će se prikupljati potreban je za specijalističke preglede, dijagnostiku, transplataciju matičnim ćelijama, fizikalne, defektološke i logopedske tretmane, za hipoterapiju, hidroterapiju, Tomatis terapije, kraniosakralnu i delfinoterapiju, banjsko lečenje, za tretmane u hiperbaričnoj komori kako bi Ana napredovala u lečenju, napravila svoje prve korake i uživala u igri sa svojim drugarima.

Iz JKP „Gradsko zelenilo“ pozivaju građane da, ukoliko imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, svoje zahteve donesu na glavnu blagajnu Štranda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?