„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Milicu Kovačev

13:08:00 31.08.2024, Komentara: 0


Novi Sad – Naredna akcija „Humanitarni ponedeljak“, koja se održava na Štrandu, biće namenjena petogodišnjoj Milici Kovačev.

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Milicu Kovačev


Tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Milica Kovačev je rođena 2019. godine. Sa 15 meseci kod nje je primećena regresija na nivou govora, a osim što je prestala da komunicira rečima izbegavala je i socijalni kontakte, te je počela i da „ne primećuje“ svoje bližnje. Polaskom u vrtić problemi su bili još izraženiji i ubrzo je dijagnostifikovan razvojni poremećaj iz spektra autizma – neverbalnost, poremećaj pažnje, hiperaktivnost... Zbog potrebnih terapija i tretmana kod logopeda i defektologa, kao i nabavke adekvatnih medikamenata i pomagala, porodici je neophodna novčana pomoć.

Inače, u akciji prikupljanja sredstava za Zorana Bosančića, ukupno je prikupljeno 82.570 dinara.

- Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda – podsećaju iz JKP „Gradsko zelenilo“.


Foto: Gradsko zelenilo


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
20°
Vlažnost: 53%
Pritisak: 1020.9 mb
Vetar: 2 m/s, ENE
Čet 7° - 17° Promenljivo oblačno
Pet 8° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?