„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za pomoć Sonji Lukan

16:09:00 11.09.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Sutrašnja akcija „Humanitarni ponedeljak“ će biti namenjena Sonji Lukan.

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za pomoć Sonji Lukan


Naime, u ponedeljak, 12. septembra ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Sonja je sa nepune tri godine dobila dijagnozu rabdomiosarkom nazalne orbite, lečena je hirurški, hemio i radio terapijama u Beogradu, a nakon dve godine došlo je do recidiva i ponovnog lečenja bolesti agresivnim dozama citostatika. Nakon toga je uspešno završila osnovnu i srednju školu, međutim, tokom pripreme diplomskog rada javili su se novi zdravstevni problemi kao posledica zračenja, tada je lečena hirurški, ali je tumor nastavio da raste.

Lekari u Beogradu su je spasli X nožem, nakon čega je Sonja na klinici u inostranstvu primila specijalnu vakcinu koja ubija tumorske ćelije, radi se o sistemskoj terapiji. Zbog visine troškova lečenja porodica je iscrpela sve resurse, a potrebno je da Sonja dobije revakcinu. Novac koji će se prikupljati potreban je za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i terapiju, kao i za putne troškove i smeštaj.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Luke Kovačevića prikupljeno je ukupno više od 86.000 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Vlada

, *.mbb.telenor.rs

Srećno Sonja!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?